Conferentie ‘Keep moving, towards sustainable mobility’

Op 11 oktober 2012 vond de conferentie ‘Keep moving, towards sustainable mobility’ plaats in de haven van Rotterdam.

Samen met het Europese netwerk van adviesraden voor duurzame ontwikkeling (EEAC) organiseerde de raad deze conferentie over duurzame mobiliteit. De laatste inzichten over vervoer en mobiliteit, bijdragen vanuit de gedragswetenschappen, overheidsbeleid en stedelijke planning stonden centraal.

Lees het persbericht: Europees milieu- en transportbeleid moeten hand in hand gaan (Pdf, 233 Kb)

Speech eurocommissaris milieu Janez Potočnik (Pdf, 156 Kb)

Bekijk de presentaties van de sprekers op de conferentie

Image removed.

Bekijk het fotoverslag van de conferentie

Minister Schultz: Schoner vervoer, nieuwe technologie en ander gedrag

De ontwikkeling van onze mobiliteit draait de komende veertig jaar om drie zaken: schoner vervoer, nieuwe technologie en ander gedrag.’ Dat zei minister Schultz van Haegen aan de vooravond van de conferentie ‘Keep Moving towards Sustainable Mobility’, georganiseerd door de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). ‘De overheid moet daarbij vooral partijen bij elkaar brengen en het vuurtje bij bedrijven aanwakkeren. Echte innovatie komt van ondernemers die durven en doen.’ Ze kondigde aan dat haar ministerie medio volgend jaar met een ‘Routekaart Duurzame Mobiliteit’ komt, die moet helpen de uitstoot van CO2 door de transportsector tot 2050 met 80% te verminderen.

Toespraak minister Schultz (IenM), 10 oktober 2012

Boek ‘Keep moving’

Ter gelegenheid van de conferentie publiceert de Rli het boek 'Keep Moving, Towards Sustainable Mobility'. Dit boek met prikkelende essays van alle sprekers, een column van Bas Haring en interviews met drie CEO’s van multinationationals kunt u bestellen via de website. Miranda Schreurs, voorzitter EEAC, overhandigde het boek aan eurocommissaris Janez Potočnik.

Image removed.

Preview boek 'Keep Moving, Towards Sustainable Mobility' (Pdf, 108 Kb)

Studie CE Delft:  ‘Member states in top gear’

Henry Meijdam, voorzitter van Rli. presenteerde tijdens de conferentie het Europees beleidsvergelijkend onderzoek Member states in top gear, Opportunities for national policies to reduce GHG emissions in transport dat CE Delft in opdracht van de Rli heeft opgesteld.

Studie CE Delft: ‘Member states in top gear’ (Pdf, 2,1 MB)