Programma conferentie Keep moving, towards sustainable mobility

Op 11 oktober 2012 vindt de conferentie ‘Keep moving, towards sustainable mobility’ plaats in Rotterdam aan boord van ss Rotterdam, het voormalige schip van de Holland-Amerika Lijn. Samen met het Europese netwerk van adviesraden voor duurzame ontwikkeling (EEAC) organiseert Rli deze conferentie over duurzame mobiliteit.

Programma

De conferentie geeft actuele en prikkelende inzichten over duurzame mobiliteit vanuit verschillende invalshoeken. De laatste inzichten over vervoer en mobiliteit, bijdragen vanuit de gedragswetenschappen, overheidsbeleid en stedelijke planning staan centraal.

Internationaal erkende experts, zoals Todd Litman (Canada), Phil Goodwin (United Kingdom), Peter Sweatman (Verenigde Staten), Tommy Gärling (Zweden), Miranda Schreurs (Duitsland), Maarten Hajer, Bert van Wee en Arie Bleijenberg leveren een inspirerende bijdrage aan deze dag. Dagvoorzitter is Nisha Pillai, BBC Anchor, presentatrice van BBC World News.
Lees het programma

Presentatie boek

Ter gelegenheid van de conferentie presenteert Rli het boek Keep moving, towards sustainable mobility met prikkelende essays van de sprekers, een column van Bas Haring en een in opdracht van de Rli uitgevoerd Europees beleidsvergelijkend onderzoek op het gebied van duurzame mobiliteit. Eurocommissaris voor milieu Janez Potočnik en minister Schultz van Haegen (IenM) bezoeken de conferentie.
Lees meer over de inhoud van het boek

Online reporting

In de aanloop naar de conferentie zijn Rli and EEAC discussies gestart op Twitter (#EeacRli) en LinkedIn over duurzame mobiliteit. Hiermee wil de raad de discussie over dit onderwerp op gang brengen, kennis delen en nieuws over de conferentie geven. Ook op de dag van de conferentie zal online reporting worden ingezet. Neem deel aan de discussie op LinkedIn en volg de conferentie op Twitter, wij zijn benieuwd naar uw inbreng!

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met f.w.dehaan@rli.nl, projectleider, tel 070 456 2070, e-mail eeac2012@rli.nl.

Lees meer over de conferentie, deelname en kosten