Online bijeenkomst ‘Boeren met toekomst’ op 9 maart gemist?

Op 9 maart 2022 vond de online bijeenkomst plaats van het advies ‘Boeren met toekomst’ vanuit een koeienstal in Westbroek. In anderhalf uur kregen deelnemers een toelichting over de inhoud van het advies, werden er gesprekken gevoerd met boeren, ketenpartijen en bestuurders en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dagvoorzitter, Tom Jessen (r) interviewt de voorzitter van de Rli, Jan Jaap de Graeff (l) over de conclusies van de bijeenkomst

Heeft u de online bijeenkomst gemist of wilt u de bijeenkomst nogmaals bekijken? De gehele livestream is nu terug te zien.

Dagvoorzitter Tom Jessen sprak met Roy Meijer (melkveehouder en voorzitter NAJK), Dirk de Lugt (boer van gemengd bedrijf, voorzitter Cosun en BO-Akkerbouw), Alex Datema (melkveehouder en voorzitter BoerenNatuur) en Kees Oomen (extern Rli-commissielid) over de vraag of certificering gaat helpen om boeren hun toekomst duurzaam vorm te geven.

Vervolgens werd gesproken met Marc Jansen (directeur CBL), Martine Boon (adjunct-directeur Food en Agri Nederland, Rabobank), Frans Keurentjes (oud voorzitter coöperatie FrieslandCampina) en Pallas Agterberg (Rli-commissie- en raadslid) over de niet vrijblijvende samenwerking in de keten. Helpt certificering ketenpartijen om dit te bewerkstelligen?

De laatste sessie ging over gebiedsprocessen. Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde Noord-Brabant), Jan-Nico Appelman (gedeputeerde Flevoland) en twee medewerkers van de Europese Commissie (DG Agri) en Noelle Aarts (extern commissielid) discussieerden over de vraag of het Rli-advies helpt om gebiedsprocessen beter in te richten.

Bekijk hier de livestream

Lees meer over het advies ‘Boeren met toekomst’

Voor meer informatie over het advies kunt u contact opnemen met Nicole van Buren, projectleider, Nicole.van.Buren@rli.nl 06-10172005.