Bijeenkomst over advies 'Elke regio telt!' - uitnodiging

Op 27 maart 2023 brengen de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) hun gezamenlijke advies uit Elke regio telt! Een nieuwe aanpak van verschillen tussen regio’s. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) neemt het advies tijdens een aanbiedingsbijeenkomst in Veenhuizen in ontvangst.

illustratie van een grote groep mensen, verschillend van kleur, die gezamenlijk de kaart van Nederland vormen.

Programma

Wat is ervoor nodig om onwenselijke verschillen tussen regio’s te voorkomen dan wel te verkleinen, om zo de brede welvaart in alle regio’s van Nederland te bevorderen? Welke rol hebben de rijksoverheid en andere partijen daarbij te spelen? Over deze en andere vragen gaat dagvoorzitter Lotte Sluiter in gesprek met leden van de drie adviesraden, betrokkenen uit regio’s, overheden en de wetenschap. Nadere informatie over het programma volgt binnenkort op de website.

Aanmelden

De aanbiedingsbijeenkomst vindt plaats in het Verenigingsgebouw (theaterzaal), Hoofdweg 116 in Veenhuizen. De inschrijving voor de bijeenkomst is op volgorde van aanmelding, dus meldt u snel aan. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn in Veenhuizen, dan is het ook mogelijk om de bijeenkomst online te volgen via een livestream.

Bekijk hier de uitnodiging

Lees meer over het advies en de wijze van aanmelden op onze eventpagina

Voor meer inhoudelijke informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met projectleider Bart Swanenvleugel bart.swanenvleugel@rli.nl of 06 52012691. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Mirjam van Gameren mirjam.vangameren@rli.nl of 06 21160211.

Het advies is beschikbaar vanaf 27 maart 2023, 13.00 uur  

Twitter mee met #Elkeregiotelt