Symposium ‘Nederlandse logistiek 2040: designed to last’

Op 8 oktober 2013 presenteerde de Rli zijn advies ‘Nederlandse logistiek 2040: designed to last’ tijdens een symposium in Madurodam, Den Haag. Secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Siebe Riedstra nam het advies in ontvangst.

Uit de analyse die voor het advies is verricht, blijkt dat de topsectoren hightech, chemie en agrofood zich ontwikkelen richting een circulaire economie. Voor de topsector logistiek levert dit nieuwe kansen en uitdagingen op. Het advies bevat aanbevelingen aan de overheid en het bedrijfsleven.

Programma

De voorzitter van de raadscommissie, Marike van Lier Lels, gaf een toelichting op het advies. Daarna kwamen een aantal sprekers aan het woord: Femke Weijtens, Executive Vice President Corporate Affairs DSM; Nico Anten, Managing Director van Connekt samen met Mark Haverlach, Customer Service & Re-Entry Director EMEAI van Interface; Peter van Laarhoven, Strategisch Platform Logistiek, directeur Corporate development Schiphol Group en Frank van Ooijen, Director Sustainability FrieslandCampina. Zij werden bevraagd door dagvoorzitter Jeroen Smit (hoogleraar journalistiek Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeksjournalist), Michael Heeren (Jong Logistiek Nederland), Ties Mouwen (Duurzame Ontwikkeling) en studenten logistiek en duurzaamheid.

banner symposium

Social media reporters

Een team van 10 social media reporters (studenten logistiek en duurzaamheid) deden verslag van het symposium via hun favoriete social media kanaal. De verslagen op Facebook, YouTube, Twitter en blogs zijn te volgen via de designed2lastlive pagina of via #designed2last.

foto reporters team