Meet-up Financiering in transitie

Praat mee op 14 februari over hoe de financiële sector een actieve rol kan spelen in de transitie naar een duurzame economie.
foto van een debat met deelnemers die in rijen tegenover elkaar zitten zoals in het lagerhuis

Kom naar de meet-up 'Financiering in transitie' en praat mee over hoe de financiële sector een actieve rol kan spelen in de transitie naar een duurzame economie. Meld je aan via de knop ‘Ik kom’ hiernaast.

Wat: Meet-up Financiering in transitie

Wanneer: Dinsdag 14 februari 14:30-17:30 (met aansluitende borrel)

Waar: Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (schuin tegenover de tijdelijke Tweede Kamer)

Deelnemers

De meet-up richt zich op bestuurders, managers én professionals van financiële instellingen, toezichthouders, wetenschap en overheidsorganisaties en op Tweede Kamerleden die duurzame financiering in hun portefeuille hebben. 

Programma

Tijdens de meet-up zijn er onder andere bijdragen van Marieke Blom (hoofdeconoom ING), Dominique Dijkhuis (Uitvoerend Bestuurder Beleggingen en Financiën ABP), Mathijs van Dijk (wetenschappelijk directeur Netspar / Erasmus Universiteit Rotterdam), Rens van Tilburg (directeur Sustainable Finance Lab), Jeanet van Antwerpen (voorzitter adviescommissie Rli), Erwin Nijsse (directeur Nationaal Groeifonds), Eloy Lindeijer (voormalige CIO PGGM), Jack Julicher (CEO a.s.r. Asset Management) en Peter Blom (voormalig CEO Triodos Bank). Gespreksleider is Lotte Sluiter.

Bekijk hier het programma

Aanleiding

In de transitie naar een duurzame economie zal de financiële sector een belangrijke rol moeten spelen. Dat gaat echter niet vanzelf. Sturing is nodig om te zorgen dat de financiële sector zich daadwerkelijk voorbereidt op en versneld bijdraagt aan de transitie. Dat is de kern van het Rli-advies 'Financiering in transitie' dat op 22 december jongstleden in ontvangst is genomen door minister Kaag van Financien.

Tijdens de meet-up gaan we in gesprek over de voorgestelde oplossingsrichtingen én wat nodig is om te komen van advies tot uitvoering. De meet-up kijkt daarbij vooruit naar het debat in de Tweede Kamer over dit onderwerp op 22 maart 2023.

Kom in de stemming met onze podcast

Ter voorbereiding op onze meet-up presenteren we twee podcasts. Hier gaan we onder andere in gesprek met Anne Gram (pensioenfondsbestuurder bij ABP) en Marleen Janssen Groesbeek (lector Sustainable Finance and Accounting aan de Avans Hogeschool). Je kunt de podcasts binnenkort hieronder beluisteren.

Lees ons advies

Het volledige Rli-advies 'Financiering in transitie' is te vinden op deze pagina.

Meer informatie

Neem contact op met Katja de Vries (katja.de.vries@rli.nl) 06 1536 9336 of Robert Ewing (robert.ewing@rli.nl) 06 1147 3127.