Jan Jacob van Dijk is benoemd tot nieuwe voorzitter Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

16 februari 2024 – Jan Jacob van Dijk wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). De ministerraad heeft op voorstel van demissionair minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met zijn benoeming. Van Dijk is de opvolger van Jan Jaap de Graeff wiens termijn afloopt. De benoeming geldt voor de vierde raadsperiode van de Rli (2024-2028) en gaat in op 1 augustus 2024.

Jan Jacob van Dijk wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor de leefomgeving

Op 1 augustus 2024 eindigt de derde raadsperiode van de Rli en wijzigt de samenstelling van de raad. De nieuwe raadsvoorzitter wordt de komende maanden belast met de werving van raadsleden en het opstellen van een kabinetsvoordracht voor de samenstelling van de nieuwe raad.

Jan Jacob van Dijk (1964) is sinds juni 2018 voorzitter van het College van Bestuur Christelijke onderwijsgroep Vallei & Gelderland-Midden. Eerder was Van Dijk onder meer Tweede Kamerlid namens het CDA en gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Tevens was hij lid van het IPO-bestuur. Ook was hij bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van Dijk studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers: “De Rli adviseert over belangrijke thema’s, zoals verkeer en vervoer, klimaat en de inrichting van Nederland. Met deze adviezen kunnen betere besluiten worden genomen over wet- en regelgeving. Jan Jacob van Dijk heeft ruime ervaring als bestuurder. Het voorzitterschap is bij hem in goede handen.”

Lees hier het nieuwsbericht van de Rijksoverheid 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron Hillebrand, algemeen secretaris ron.hillebrand@rli.nl of 06 2180 0302.