Publieksbijeenkomst ‘Weg van de wegwerpmaatschappij’

Op 7 februari 2024 van 14.00 tot 17.30 uur organiseert de Rli in Den Haag een publieksbijeenkomst over zijn advies ‘Weg van de wegwerpmaatschappij’. U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en deel te nemen aan de discussie over het advies.

Online aankopen via smartphone met laptop op de achterzijde

In het advies ‘Weg van de wegwerpmaatschappij’, dat op 24 november 2023 is uitgebracht, stelt de Rli dat de transitie naar een duurzame en circulaire economie niet gaat lukken als niet tegelijkertijd de wegwerpmaatschappij wordt afgebouwd.

Centraal staat de vraag: Hoe kunnen overheden en andere betrokken partijen stappen zetten om de wegwerpmaatschappij af te bouwen? We richten ons daarbij op de komende 5 jaar. Hierover gaat dagvoorzitter Peter Melis in gesprek met de deelnemers in de zaal, met André van der Zande, voorzitter van de Rli-adviescommissie, en met panelleden. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met één van de drie deelthema’s: hoogwaardige recycling van kleding, verduurzaming van internationale productieketens en reclamerestricties en -kansen om wegwerpproducten te voorkomen.

Aanmelden

De Rli gaat graag met u in gesprek. Doet u mee?

Lees meer over de bijeenkomst en de wijze van aanmelden

Voor inhoudelijke informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met projectleider Bas Waterhout bas.waterhout@rli.nl of 06 21178802. Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Sonja Middendorp sonja.middendorp@rli.nl of 06 52740217.

Volg ons op LinkedIn en X @raadrli en doe mee met #duurzaamheid | #wegwerpmaatschappij