Uitnodiging – conferentie over advies ‘De uitvoering aan zet’

Op woensdag 13 maart 2024 organiseert de Rli in Utrecht een conferentie over zijn advies ‘De uitvoering aan zet’. U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en deel te nemen aan de discussie over het advies.

Aanleg bekabeling- riolering in een straat

In het advies ‘De uitvoering aan zet’, dat in december 2023 is uitgebracht, gaat de Rli in op de kloof tussen beleid en uitvoering. Want hoewel er op tal van terreinen beleidsdoelen en maatregelen zijn geformuleerd, worden deze vaak niet, niet volledig of niet op tijd, gerealiseerd. Zo blijven de grote maatschappelijke vragen van vandaag voortduren. Hoe doorbreken we dit?

Overkoepelend is de oproep: zet in op een gelijkwaardige relatie tussen uitvoering en beleid, want alleen dan worden we in Nederland de problemen in de uitvoering ‘de baas’.

Programma

Centraal staat de vraag: hoe komen we tot een betere realisatie van plannen in de praktijk? Hierover gaat dagvoorzitter Ruben Maes in gesprek met de deelnemers in de zaal, met voorzitter van de Rli-adviescommissie Jeanet van Antwerpen, en met verschillende panelleden met een achtergrond in beleid of juist uitvoering. Onderdeel van het programma is het contact leggen tussen wederzijds afhankelijke partijen die nu nog zijn gescheiden door de implementatiekloof.

Aanmelden

De Rli gaat hierover graag met u in gesprek. Doet u mee?

U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie op 13 maart van 13.00 (inloop) tot 16.40 (met aansluitend een borrel).

Locatie

Villa Jongerius in Utrecht. 

Meer informatie

Lees meer informatie over het programma en het advies ‘De uitvoering aan zet’ op de eventpagina 

Lees meer over het advies ‘De uitvoering aan zet: omgaan met belemmeringen bij de uitvoering van beleid in de fysieke leefomgeving

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Tim Zwanikken uitvoeringskracht@rli.nl of met Sonja Middendorp sonja.middendorp@rli.nlof 0652740217

Volg ons op LinkedIn en X @raadrli en doe mee #uitvoeringaanzet